Dras in i ljuset av ingen mindre än 007 i egen person, baccarat är ett av de mest populära kasinokortspelen i världen med enkla regler som tar minuter att lära sig.
Baccarat blev populärt genom Ian Flemings berömda karaktär, James Bond, 007 i ett antal filmer med den unge Sean Connery i huvudrollen. Klädd i sitt varumärke smoking och fluga tog sig Bond an skurkarna över baccaratbordet. Utan att förlora en enda gång, förstås…

Kortspelet baccarat har en fascinerande historia, sannolikt med rötter i Italien. Spelets rykte spred sig över Europa tills det slutligen fann sin väg över Atlanten till Amerika där det går under namnet Punto Blanco. I Frankrike kallar fransmännen det också för “chemin de fer” (järnväg).

Om du inte är ett fan av komplicerade kortspel med mängder av regler, då är baccarat perfekt för dig. Faktum är, det finns bara tre möjliga resultat – bankir, spelare eller drag. För att göra det ännu enklare använder de flesta inte ens dragalternativet.

Spelet börjar genom att givaren delar ut två kort till vardera spelaren och givare. Spelaren satsar om han tror att hans eller givarens hand kommer att hamna närmare idealpoängen som är nio. Korten vänds och om du satsar på spelaren och dina kort hamnar närmare nio än givarens, då vinner du. Hamnar givarens sammanlagda poäng närmare nio, förlorar du. Samma sak gäller om du satsar på givaren.

Spelet kompliceras av när kortens sammanlagda poäng är sju eller lägre. Sker detta har givaren rätt att dela ut fler kort. Ett dragdiagram visas på varje baccaratbord med de tillgängliga alternativen.

Mer än så är det inte! Det är ett turspel, och nerver av stål, så damma av din smoking sätt dig ner för ett spännande spel av baccarat!